Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Getting married in the southern border of Europe: Gavdos!

IMG_3611 gavdosfm.gr
Ακούς απο τη πολυ καλη σου φίλη οτι θελει να  κάνει τον γάμο της στη Γαυδο…!
 Τι ειναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλο; «Μα καλα πιο μακρια δεν βρηκε να παει, κ θα φτασει το πλοιο; Και τι καιρο θα κανει; Κ τι θα βαλω…..;;»
Κι ομως φιλοι κ φιλες η απαντηση ειναι απλη σα θελει η νυφη κ ο γαμπρος τυφλα να εχουν ολα τα αλλα!! Τυφλα να εχει ο ανεμος κυριως… διοτι ...
ειναι το μοναδικο που μπορει να σε σταματησει απο το να φτασεις στο νησι-ησυχαστηριο, στο νησι-ηρεμια στο νησι-«χαλαρααααα», στο νησι, ισως, της υπομονης…. (αν σκεφτεις οτι ολα τα παραπανω οι κατοικοι κ οσοι μενουν εκει ολο το καλοκαιρι τα εφαρμοζουν οσο δεν φανταζεσαι, κ εσυ απλα θα πρεπει να εναρμονιστεις μαζι τους ή αν δε σου αρεσει να πας στη Μυκονο?!) Βεβαια μη ξεχασεις οτι μπορει ο ανεμος να σε αφησει να πας με το καραβακι «Δασκαλογιαννης» αλλα και παλι τη δραμαμινη σου θα τη χρειαστεις …. Αν κ βέβαια μόλις δεις να κόβουν βόλτες δίπλα σου τα δελφίνια θα ξεχάσεις τα παντα! Αφου λοιπον αποφασισεις απο που θα το παρεις το Δασκαλογιαννης –απο σφακια ή απο παλιοχωρα, κ αφου εχεις παρει μαζι σου τον αγαπημενο σου, μια αλλαξια ρουχα, ενα μαγιω και το καταλληλο φορεμα «γαμος σε νησι» ασορτι με το πατουμενο, ξεκινας το ταξιδι σου στο νησι που ο χρονος σταματα!
ϋ___ϊ (1)Η Γαυδος απο αποψη ομορφιας δεν θα σου αφησει και τρομερες εντυπωσεις, θα θυμηθεις λιγο απο νοτια Κρητη, θα δεις κεδρους πολλους κ λιγο πρασινο! Αυτα που θα σε εντυπωσιασουν ειναι οι παραλιες στο χαλαροοοο«Σαρακινικο», στον «Αη Ιωαννη», στον «Λαυρακα»  και φυσικα εκει διπλά στη «Τρυπητη» με τη πιο διασημη«νοτια πολυθρονα του κοσμου». Νοικιασε ενα μηχανακι απο το λιμανι και μεσα σε 2 μερες θα τα εχεις δει ολα αυτα. Αν προλαβεις φυσικα γιατι ο γαμος εχει κ απαιτησεις μια απο αυτες ειναι να ντυσεις και τη νυφη… οχι επειδη ειμαστε σε νησακι  δεν ακολουθουμε τα εθιμα;! Κι τη νυφη θα ντυσεις και στην εκκλησια θα τη συνοδεψεις παρεα με τις φιλες σου ακουγοντας ότι πιο λαικο φασαριοζικο βρεις στο αμαξι. Κi όταν φτασεις και στο σημειο οπου γινεται ο γαμος  ισως να κλαψεις κ εσυ με τη τοση ομορφια του Φαρου… ατελειωτο ηλιοβασιλεμα φοντο και η νυφη με το γαμπρο παρεα με 100 αγαπημενα τους προσωπα ζωγραφισμενα με χαμογελα συγκινησης και χαρας! Προσπαθησε να πιασεις την handmade ανθοδεσμη από λεβαντα, δεντρολιβανο, θυμαρι, φασκομηλο και κοχυλια, αν δεν τα καταφερεις εσυ και τα καταφερει καποια άλλη μη σκας…
IMG_6286Σε έναν τετοιο γαμο θα ζησεις ένα αλλιωτικο μπατσελορ στη «Γοργονα» στην παραλια του Σαρακινικου, ένα τελειο κρητικο γλεντι στο «Princess» στη περιοχη Καστρι του νησιου, θα ακουσεις ωραιες κρητικες μουσικες, παρεα με φιλους μουσικους, τον Λεωνίδα και τον Νικο, θα ματαξαναπας στο Σαρακινικο για ενα μετα-γαμηλιο παρτυ, θα πιεις πολύ, θα φας άλλο τοσο, κ ετσι απλα ένα υπεροχο γαμηλιο διημερο στην ομορφη Γαυδο θα τελειωσει.
Το τελευταιο απλα βραδυ κανε μου μια χαρη….οσο και αν εχει πιει μη ξεχασεις να κοιταξεις ψηλα στον ουρανο και να προσπαθησεις να μετρησεις τα πιο λαμπερα αστερια που εχεις δει ποτε σου…κ φευγοντας κρατα την αναμνηση του πιο ανατρεπτικου, χαμογελαστου, διαφορετικου αν θες γαμου δυο ανθρωπων που αγαπιουνται πολύ κ εκαναν αυτό που πραγματικα θελησαν… ένα μεγαλο παρτυ με οσους τους αγαπουν χωρις ταμπου και πολύ σκεψη …ετσι απλα!
ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΗΒΗ……(κ η βαφτιση Χανια….)
We owe this wonderful post as well as its delicious photo to our local Cretan girl, Rita!
We should also pay our photo credits to Evi Tousiaki, Ivi Evlogimenou & Vasilis Haritakis! Many thanks!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου