Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Παγίδες πολλών οκτανίων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας.

Η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στα βενζινάδικα της Αθήνας ήταν χθες γύρω στα 1,54.
Ανεξήγητα, η τιμή ανα λίτρο εκτοξεύεται μόλις μπαίνεις στην Εθνική Οδό, και συγκεκριμένα στο 31ο χιλιόμετρο (όπου η μικρή απόσταση δεν δικαιολογεί έξτρα κόστος για μεταφορικά) όπου χρεώνεσαι 1,79 !!!
Οι ξένοι (+πρωτάρηδες στην Αθηνών Λαμίας) που θα αποφασίσουν να "φουλάρουν", δεν αντιλαμβάνονται έγκαιρα το ξεζούμισμα, γιατί το πρατήριο ενώ διαφημίζει τις υπηρεσίες του με άφθονες πινακίδες, παραλείπει (παρανόμως?) να δείξει τις τιμές των καυσίμων.
Η μοναδική ένδειξη τιμών βρίσκεται μπροστά από το Gift Shop(και μάλιστα πολύ χαμηλά). Όταν φθάσεις στις αντλίες , πρέπει να κάνει όπισθεν για να ενημερωθείς, μια και πουθενά δεν αναγράφεται τίποτα, και η μόνη επιλογή είναι να ρωτήσεις τον υπάλληλο, που θα σου απαντήσει με πολύ κακή (δυσνόητη) αράβικη προφορά.
Επίσης εαν ζητήσεις απόδειξη, θα διαπιστώσεις απλώς το συνολικό ποσό του καυσίμου, και όχι το είδος , η τιμή ανα μονάδα, και ποσότητα!
Μπορεί η όλη κατάσταση να δείχνει απαράδεκτη για Ε.Ε. πρότυπα, αλλά δεν γνωρίζουμε (προς το παρόν) τι ισχύει για την Ελληνική πραγματικότητα
Το γεγονός όμως ότι πριν μερικές μέρες η όλη φάση αναδείχθηκε -στιγματίστηκε σε ρεπορτάζ Κεντρικού δελτίου ειδήσεων, και δεν άλλαξε τίποτα, παραπέμπει σε αδιαφορία των ελεγκτικών μηχανισμών, η είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό.
Γι αυτό αποφασίσαμε να δούμε τι συμβαίνει στα επόμενα πρατήρια της Εθνική Οδού.
Δείτε την συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου