Επειδή οι ξένες αγορές έχουν γεμίσει ελαιόλαδα ολίγον παρθένα (όπως λέμε ολίγον έγκυος), κάποιοι που φέρονται να εισάγουν από την Ελλάδα αυτό το προϊόν, το βάφτισαν "100% Pure Olive Oil KALAMATA".
Μάλιστα κατάφεραν να πλημμυρίσουν την ΗΠΑ σε τιμή ασύγκριτα ανταγωνιστική με τα (φερόμενα ως) παρόμοιας προέλευσης αγνά λάδια.
Οι ενδιαφερόμενοι η θιγόμενοι (κυρίως παραγωγοί της Μεσσηνίας) έχουν ακούσει και διαβάσει δεκάδες Βουλευτές με επερωτήσεις στη Βουλή, να σκίζουν τα (αρμάνι) ιμάτιά τους, για το τι, πως, και πότε, η Κυβέρνηση θα προστατέψει τις (Π.Ο.Π.) εξαγωγές, από τα μαϊμού Ελληνικά προϊόντα που ανταγωνίζονται και δυσφημίζουν τα δικά μας.
Ειδικά για Παρθένα ελαιόλαδα της Καλαμάτας, μέχρι στιγμής και παρά την συνεργασία (πολλών Υπουργών) το Κράτος σηκώνει τα χέρια ψηλά.
α) Γιατί τα αρμόδια τμήματα των Προξενείων "δυσκολεύονται να τα"εντοπίσουν", και
β) "διέγνωσαν" ότι ο όρος Kalamata, έχει κατοχυρωθεί από την εν φωτό εταιρεία, άρα τα...νομικά σκυλιά δεμένα.
Το www.adena.gr το έψαξε λίγο το θέμα, κι έχει αντίθετη άποψη.
Κατ' αρχάς, όπως κάναμε και με το Extra Παρθενο Ελαιόλαδο Καλαμάτας "ΛΑΚΩΝΙΑ" αγοράσαμε με 8,99 δολλάρια Αμερικής (6,3 ευρώ) ένα τριλιτρο τενεκέ από αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ της Νέας Υόρκης.
Σ' αυτή την περίπτωση, αντί να το δώσουμε στο Χημείο του Κράτους, απευθυνθήκαμε σε ένα διαπιστευμένο από το Ε.Σ.Υ.Δ και διεθνώς αναγνωρισμένο και από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελαιόλαδου της Μαδρίτης εργαστήριο, για Χημική ανάλυση.
Τι έδειξε η έκθεση γι αυτό το 100% αγνό ελαιόλαδο Καλαμάτας?
Αύριο η απάντηση...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου