Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο (ανύπαρκτος) ΕΦΕΤ και η πράσινη σάλτσα.

Γιατί ένας πολυδάπανος κρατικός φορέας , επιτρέπει να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, αγνώστους προελεύσεως και ποιότητας τρόφιμα? Αν κάποιος στην οικογένεια έβλεπε στην κουζίνα αυτό το " άνευ περιγραφής η φωτό " πλαστικό σωληνάριο με το πρασινωπό περιεχόμενο, τι θα έπρεπε να υποθέσει?
Και καλά οι ενήλικες θα ήταν επιφυλακτικοί. Ποια θα ήταν όμως η αντίδραση μικρών παιδιών? Αρκεί και μόνο να σας πούμε ότι η κατανάλωση έστω και μικρής ποσότητος αυτής της εξωτικής σάλτσας (όπως περιγράφεται στην απόδειξη από κατάστημα του Καρφούρ από όπου την αγοράσαμε) μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα υγείας ακόμα και σε μεγάλα άτομα.
Φυσικά είναι αναρίθμητα τα ξένης προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας "τρόφιμα" που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, και ενώ οι καταναλωτές τα συναντούν καθημερινά, ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου τροφίμων (ΕΦΕΤ) αδυνατεί να τα εντοπίσει και να παρέμβει ( με εξαίρεση τις εθελοντικές ανακλήσεις από τις ίδιες εταιρείες εισαγωγής).
Στο παρελθόν το adena.gr έχει δημοσιεύσει αρκετές φορές, τρελά και περίεργα στην αγορά τροφίμων, και κλασικά ο ΕΦΕΤ και η Γραμματεία του Kαταναλωτή δεν έδειξαν να συγκινούνται.
Δείτε την επόμενη ανάρτηση κι αποφασίστε αν και αυτή την φορά, έχουμε δίκιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου