Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αυτοψία στον Υμηττό # 1: Στου κουφού (αρμοδίου) την πόρτα!

  Πολλοί οι φίλοι του σχεδόν μοναδικού εναπομείναντος ΠΡΑΣΙΝΟΥ  βουνού της Αττικής , αλλά ελάχιστοι οι προστάτες του. Σύμφωνα με τις ευρέως αναδημοσιευμένες αναρτήσεις του γνωστού   adena-gr.blogspot.com  ο πράσινος πνεύμονας του λεκανοπεδίου έχει εγκαταλειφθεί στην μοίρα του. Γι αυτό χθες αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε  ΑΥΤΟΨΙΑ στον Υμηττό, για να δούμε ιδίοις όμμασι, αν πρόκειται για υπερβολές. 

Δείτε και διαβάστε στις επόμενες αναρτήσεις τι διαπιστώσαμε σε ένα σύντομο περίπατο...

 

Σε στρατόπεδο του Υμηττού απαγορεύεται η φωτογράφιση, αλλά επιτρέπονται τα γιδοπρόβατα!

Δήμαρχε Β.Ζορμπά, βρώμισε το βουνό απο πάνω σου...
Δυο κάδους απορριμάτων με το όνομά του , έβαλε όλους κι όλους ο όμορος Δήμος της Αγίας Παρασκευής, στις παρυφές του Υμηττού στο τμήμα που "ελέγχει".
Εδώ και πολλές βδομάδες έχουν φουλάρει, και οι ανεξέλεχτοι (τώρα πια) βρωμο-επισκέπτες,  απλώς  πετάνε τα σκουπίδια τους (μαζί με τα αποτσίγαρα τους) όπου βρουν .
Και η κλασική έως εξοργιστική  αδιαφορία του Δήμου , συμπληρώνετε  από...

Τρίτη, 3 Αυγούστου 2010


Οι άγρυπνοι φρουροί του Υμηττού!

Μπορεί να γκρινιάζουμε για τα κακώς κείμενα (και είναι δυστυχώς ατελείωτα), αλλά και τα καλά να λέγονται.
Την ώρα που πολλοί από μας δροσίζονται σε κάποια παραλία, κάποιοι κάνουν βάρδια στα πυροφυλάκια του Υμηττού για μη καταντήσει οικόπεδα όπως η Πεντέλη.
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν στο πράσινο φιλέτο από το λόφο του Κόρακα και παράλληλα προς τον Χολαργό λένε οι "φύλακες", χωρίς να γυρίζουν το κεφάλι τους από το καυτό σημείο. Τα χέρια τους στον ασύρματο έτοιμοι να δώσουν τις συντεταγμένες στις μάχιμες Πυροσβεστικές δυνάμεις, που είναι επίσης σε ύψιστη ετοιμότητα. Και αυτό που κάνει την όλη προσπάθεια άξια συγχαρητηρίων , είναι ότι στο πακέτο υπάρχουν και εθελοντές. Ευτυχώς.
Καλό καλοκαίρι στα παιδιά, κι ελπίζω κάποια μέρα η Πεντέλη να σας μιμηθεί. Έστω κι αργά.

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009


Η πυροπροστασία του Υμηττού στα χέρια του Πολεμικού Ναυτικού? Καήκαμε...

Στην αριστερή φωτογραφία (κλίκ για μεγένθυση) βλέπετε τον περιφερειακό του Υμηττού από το Μοναστήρι του Αι Γιάννη του Κυνηγού.
Πόσος χρόνος πιστεύετε θα χρειασθεί για να αντικατασταθεί το πράσινο μεταξύ του αυτοκινητόδρομου και των οικοδομικών (προσωρινών) συνόρων της πόλης?
Καλύτερα τα ρωτήσετε την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει αναλάβει και εγκαταστήσει την θωράκιση και (τρύπια) μέτρα πυροπροστασίας, κατά των πυρκαγιών από την πλευρά του βουνού. Λεπτομέρειες σε λίγο.
Αν δε μας προλάβει κανένα κακό...

Τι απέγινε με τα μέτρα πυροπροστασίας στο Υμηττό?

Πριν ένα χρόνο βάλαμε στην "Σέντρα" το Πολεμικό Ναυτικό για το μερίδιο (έλλειψης) ευθύνης που του αναλογεί σε ένα κομμάτι του Υμηττού που είναι υπό τον έλεγχό του και την (πυρο)προστασία του. Οι φωτογραφίες ντροπής (κλικ) έδειχναν πλήρη Αναισθησία, Ανικανότητα, Ανευθυνότητα, Αδιαφορία, η και Άγνοια.
Το 5Άλφα, που οδηγεί στην κόλαση της φωτιάς (κυριολεκτικά).
Σήμερα επισκεφθήκαμε ξανά το βουνό και όσα από τα βαρέλια δεν είχαν πεταχθεί, αντί για νερό είχαν σκουπίδια.
Μάλλον πρέπει να "απευθυνθούμε" στο καινούργιο Αρχηγό ...

Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009


Τι απέγινε με τα μέτρα πυροπροστασίας στο Υμηττό?

Πριν 10 μέρες βάλαμε στην "Σέντρα" το Πολεμικό Ναυτικό για το μερίδιο (έλλειψης) ευθύνης που του αναλογεί σε ένα κομμάτι του Υμηττού που είναι υπό τον έλεγχό του και την (πυρο)προστασία του. Οι φωτογραφίες ντροπής (κλικ για μεγένθυση) έδειχναν πλήρη Αναισθησία, Ανικανότητα, Ανευθυνότητα, Αδιαφορία, η και Άγνοια.
Το 5Άλφα, που οδηγεί στην κόλαση της φωτιάς (κυριολεκτικά).
Σήμερα επισκεφθήκαμε ξανά το βουνό και...
Δείτε σε λίγο τι διαπιστώσαμε...

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009


Προς Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γ. Καραμαλίκη: Ο Υμηττός είναι και δική σας ευθύνη...


Κύριε Αρχηγέ. Κάποιοι ντροπιάζουν τα γαλόνια τους στη Σ.Δ.Α.Μ. παρα πετώντας σάπιο και τρύπιο το όνομά της . Κι άν ο διοικητής της επιμένει να τα κάνει "Ρηγανάτα" διατηρώντας αυτή την κατάσταση στον Υμηττό,, στείλτε τον να γίνει εργολάβος. Είναι το μόνο επάγγελμα που δείχνει να έχει μέλλον, σε όσους "επιχειρούν" από το βουνό.
Εγώ σας τα είπα , σας τα στέλνω (ελπίζω να σας δώσουν το e-mail), αμαρτία ουκ έχω.
Εσείς, Ό μη γένοιτο ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου