Θρίλερ, με θανατηφόρο για την Ελλάδα τέλος, οι διαπραγματεύσεις του Παρισιού!
Την ώρα που η ελληνική task force ικετεύει κούρεμα δανείων που αγγίζουν το ιλιγγιώδες ποσό των 400 δις ευρώ (το εξωτερικό χρέος της χώρας), η Ελλάδα επιχειρεί να μαζέψει από την αγορά όσο πιο πολλά χρήματα μπορεί για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό των 11,5 δις σύμφωνα με το ΔΝΤ.
Ενα....
κενό που κατά πάσα πιθανότητα είναι μεγαλύτερο μια και οι δικοί μας είναι μανούλες στο να κρύβουν την αλήθεια από τους δανειστές.
Την έξοδο της Ελλάδας - ξανά - στις αγορές προανήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ στο περιθώριο των διαπραγματεύσεων στο Παρίσι με την τρόικα, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Ανέφερε ότι η Ελλάδα έως το τέλος του έτους θα βγει με 7ετή ομόλογα και θα ανταλλάξει 3μηνα και 6μηνα Tbills με 12μηνα, 18μηνα και 24μηνα.
Αυτή η είδηση κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ισοδυναμεί με αυτοχειρία.
Δείχνει το μέγεθος της απελπισίας του οικονομικού επιτελείου αλλά και την διάθεση των ευρωπαίων να μην δώσουν πλέον ούτε σεντ παραπάνω εκτός αν μας βάλουν σε ένα 3ο πιο βίαιο και πιο κολασμένο μνημόνιο.
Η πραγματικότητα είναι ζοφερή με την ανεργία να βρίσκεται σκαρφαλωμένη στο 27% και την Μέρκελ να απαγορεύει στα θύματά της την λέξη ανάπτυξη.

Οπως αναφέρει η Δήμητρα Καδδά στο Capital.gr oι αποφάσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση και με τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής που αναμένονται το 2ο 15ήμερο του Οκτωβρίου και την χρήση του «αποθέματος» του Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προς τον σκοπό αυτό άλλωστε η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να προωθήσει – με την έγκριση των δανειστών – και διάταξη στη Βουλή για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών.
>Για την ώρα οι μόνοι που έχουν πιο χαλαρή διάθεση είναι οι Ελληνες δημοσιογράφοι που περιμένουν με αγωνία να βγει έξω ο σκληροτράχηλος Χρήστος Πρωτόππαπας και να αναφωνήσει το Νενικήκαμεν, ώστε εμείς εδώ στην Αθήνα να γκρεμίσουμε τα τείχη.
Μια χώρα με τόσο γενναίους πολεμιστές όπως ο Πρωτόππαπας και οι οι υπόλοιποι ήρωές μας δεν έχει ανάγκη από τείχη!
Oι φωτογραφίες από το twitter της Μαρίας Δεναξά>Το γραφείο των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΤΡΟΙΚΑΣ εξω απο την βίλα Σαιντ στο Παρίσι 


Πηγή:www.capital.gr