Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν ενδιαφέρθηκε για αυτή την έρευνα?


Αθήνα Ιούνιος 2009
Διάθεση ανεξάρτητης .... έρευνας.

Κύριοι.
Το αντικείμενο της (σε βάθος χρόνου) έρευνας, εστιάζεται στο κατά πόσο τα κτίρια που στεγάζουν Δημόσιες - Δημοτικές Υπηρεσίες (τα οποία αποτελούν χώρους συνάθροισης κοινού), είναι ασφαλή για τους εργαζόμενους, και τους πολίτες που τα επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.

Οι παράγοντες κινδύνου που εξετάστηκαν ήταν για την περίπτωση φωτιάς κυρίως, η άλλου γεγονότος που θα απαιτούσε άμεση εκκένωση του κτιρίου, κάτω από δύσκολες συνθήκες (περιορισμένης ορατότητας, πανικού), και ειδικά ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι εξετάστηκαν Νοσοκομεία Δικαστήρια Νομαρχίες Δημαρχεία Υπουργεία (εντός και εκτός Αττικής),και φυσικά κτίρια που στεγάζουν τις Αρχές που είναι άμεσα η έμμεσα υπεύθυνες για τον έλεγχο και την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας σε θέματα π.χ. Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας.

Αυτό που κάνει ενδιαφέρουσα την έρευνα είναι ότι και οι προαναφερόμενες Αρχές-Υπηρεσίες, βρέθηκαν να έχουν άγνοια, να παραβιάζουν η να αδιαφορούν για την εφαρμογή της νομοθεσίας που προστατεύει τους πολίτες.

Το φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό (και όχι μόνο) βεβαιώνει ότι το πρόβλημα είναι χρόνιο, αλλά και ότι και ότι στις λίγες περιπτώσεις που (θεωρητικά )έχουν παρθεί τα μέτρα, αποκαλύπτονται ότι αυτά είναι μαϊμού (π.χ.εικονικές αναγομώσεις με άδειους πυροσβεστήρες, η εφεδρικός φωτισμός χωρίς ...).

Δυστυχώς, άσχετα αν οι αρμόδιοι η υπεύθυνοι του Κράτους αγνοούν η επιμένουν να αδιαφορούν για αυτή την κατάσταση , στο εξωτερικό το γνωρίζουν (και πρόκειται να εκδώσουν προειδοποίηση στου πολίτες τους που πρόκειται να επισκεφθούν την χώρας μας).

Στην διάθεση σας για περισσότερες λεπτομέρειες

Μετά τιμής
क.V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου