Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Προς κ.κ.Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης.

Θέμα: H ανύπαρκτη σχεδόν Πυρασφάλεια στα κτίρια που στεγάζουν Δημόσιες Υπηρεσίες.
Δια της παρούσης σας πληροφορώ ότι κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, έχει διαπιστωθεί ότι οι χώροι στους οποίους εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι και εξυπηρετούνται πολίτες , σε μεγάλο ποσοστό στερούνται μέσων Πυρασφάλειας και πυροπροστασίας.
Οι κίνδυνοι, σε περίπτωση πυρκαγιάς, που διατρέχουν αυτοί που εισέρχονται στα κτίρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες είναι μεγάλοι, απρόβλεπτοι, και κυρίως μη αντιμετωπίσιμοι. Στην ιστοσελίδα www.adena.gr πρόσφατα άρχισαν και δημοσιεύονται στοιχεία της έρευνας (μόνον στα Ελληνικά προς το παρόν), με κύριο σκοπό να ενημερωθούν οι Ομογενείς που επισκέπτονται την πατρίδα, και που έχουν φυσικά άγνοια για το μέγεθος των κινδύνων που διατρέχουν.
Η ιστοσελίδα δεν είναι καταγγελτική, και γι αυτό αυτή είναι η μοναδική φορά που το www.adena.gr ενημερώνει την Πολιτεία για την απίστευτη αυτή κατάσταση (που δεν δικαιολογείται σε μια σύγχρονη χώρα). Η παρούσα έρευνα είναι συνέχεια μιας προηγούμενης, που διεξήχθη πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, και που δυστυχώς αποδεικνύει ότι ελάχιστα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.
Από την επόμενη βδομάδα θα αρχίσουν να αναρτώνται οι φωτοαποδείξεις αναλυτικά για τα τα κτίρια που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα. Μεταξύ αυτών είναι της Δικαιοσύνης. Δημαρχεία Νομαρχίες Υπουργεία Εφορίες και Νοσοκομεία, όπου μάλιστα παρατηρήθηκαν "εγκληματικές" παραλείψεις, δεδομένου ότι "φιλοξενούν" άτομα με ειδικές ανάγκες.
Ακόμα χειρότερα μερικοί από τους διοικητές των Γ.Κ.Ν ενημερώθηκαν για το είδος της έρευνας, και εν τούτοις ελάχιστα βελτιώθηκαν.
Εάν θεωρείται ότι τα στοιχεία της έρευνας δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, ευχαρίστως όχι μόνο να αναρτήσουμε την αμφισβητήσή σας , αλλά και να συνοδεύσουμε τους αρμόδιους σε όποια από τα κτίρια πιστεύετε ότι η Πυροσβεστική μετά από ελέγχους της, θεωρεί ότι η πυροπροστασία είναι επαρκής για τα Ελληνικά η διεθνή δεδομένα.
Κοινοποιήθηκε :
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.
Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
grammatia@justice.gov.gr

pressoffice@yptp.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου