Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Το ελαιόλαδο της Κρήτης τι χρώμα έχει?


Μέσα στα τενεκεδένια η σκούρα γυάλινα μπουκάλια δεν μπορείς να το ξεχωρίσεις. Για τους Κρητικούς βέβαια δεν είναι απαραίτητο, γιατί το καταλαβαίνουν από την γεύση του. Τα εν φωτό προϊόντα από την έκθεση Agro Quality Festival στο Γκάζι όπως Σητεία, Κριτσά, Μιράμβελλο, Μινωίτισσα, Ψηλορείτης, κ.α. μπορεί να έχουν κερδίσει βραβεία σ' όλο τον κόσμο, αλλά αυτό όμως αποτελεί την Αχίλλειο πτέρνα τους. Το καλό τους όνομα δηλαδή, που εκμεταλλεύονται διάφορα διεθνή λαμόγια, για να πλασάρουν στην "αγαθή" πελατεία τους, παρόμοιες συσκευασίες εξωτερικά, και μέσα αρωματισμένα με ελαιόλαδο βρωμοσπορέλαια. Οι πονηροί αυτοί επιχειρηματίες που συκοφαντούν το Ελληνικό λάδι έχουν πολλαπλασιαστεί, γιατί απλούστατα η Ελληνική Πολιτεία (με τα όργανά της) αδιαφορεί.
Από αύριο οι αναγνώστες του www.adena.gr θα ενημερωθούν με ποια Εμπορικά ονόματα, υποκατάστατα παρθένου (και μάλιστα Π.Ο.Π.) ελαιολάδου, κυκλοφορούν στα ράφια των ξένων Σούπερ Μάρκετ. Και φυσικά κάναμε αυτό που έπρεπε να έχουν κάνει οι αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες. Πήραμε δείγματα των υπόπτων "παρθένων", και τα πήγαμε στο Χημείο για ανάλυση .
Τα αποτελέσματα θα καταπλήξουν τους ...Συνεταιρισμούς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου