Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ανοιχτή επιστολή-ανάρτηση στη Πυροσβεστική, για την Πυρασφάλεια Δημοσίων κτιρίων!


Προς τιμήν το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στο οποίο κοινοποιήθηκε η ανάρτησή του www.adena.gr με τίτλο "Προς Υπεύθυνους για την Προστασία των (ασθενών) Πολιτών", ανταποκρίθηκε ουσιαστικά. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να σχολιάσουμε ορισμένα σημεία της επιστολής την οποία δημοσιεύουμε στη στήλη "ΦΑΚΕΛΟΙ".
Κατόπιν αυτοψίας της Υπηρεσίας για την επικρατούσα κατάσταση από άποψη πυρασφάλειας στο «Γ.Κ.Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» διεπιστώθη εν ολίγοις ότι ...Δεν έχει υλοποιηθεί και δεν έχουν εγκατασταθεί τα προβλεπόμενα μέσα – μέτρα πυροπροστασίας στο σύνολό τους.
Από μακροσκοπικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διεξήχθη σε τμήματα κτιρίων του νοσοκομείου διαπιστώθηκε ότι τα φορητά μέσα πυροπροστασίας δεν έχουν αναρτηθεί μόνιμα σε εμφανή σημεία σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία, ενώ ο αριθμός και οι αποστάσεις αυτών δεν είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Δεν έχουν κατατεθεί και δεν έχουν εγκριθεί από την Υπηρεσία μας ομάδες πυροπροστασίας για το εν λόγω Νοσοκομείο...
Μέχρι εδώ η ιστοσελίδα συμφωνεί , αλλά... Όσο αφορά την αναγόμωση και την καλή λειτουργία των πυροσβεστήρων περιέργως (σύμφωνα με τον αξιωματικό της Πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ότι οι ενδείξεις των μανόμετρων ήταν εντός των ορίων ασφαλούς λειτουργίας, ενώ το σώμα των πυροσβεστήρων – δειγματοληπτικά – έφερε σημάνσεις με επόμενη αναγόμωση τον Ιούνιο του 2010 και 2011.
Το www.adena.gr θεωρεί ότι η τελευταία (θετική για το νοσοκομείο) παράγραφος, όχι μόνον είναι αναληθής, ειναι θανάσιμα επικίνδυνα, παραπλανητική .
Πέρυσι τον Ιούνιο 2009 καταγράφηκαν από τον διαχειριστή την παρούσης Ιστοσελίδας, όλα τα μέτρα Πυρασφάλειας κι Πυροπροστασίας (και)των Δημόσιων Νοσοκομείων Αττικής . Προσέξτε λοιπόν στις επόμενες αναρτήσεις, αρχής γενομένης από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, ότι όχι μόνον είχαν λήξει οι πυροσβεστήρες, αλλά από τον δείκτη πίεσης (μανόμετρο) ήταν ολοφάνερο ότι ήταν ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Περιέργως όταν οι ίδιοι πυροσβεστήρες φωτογραφήθηκαν πριν δυο μήνες, ξανά από την βελόνα του μανόμετρου φαινόταν ότι ήταν άδειοι. Σαν μην τους ακούμπησε ανθρώπου...χέρι!
Παρακαλούμε λοιπόν τον Επιπυραγό κύριο Ηλία Τσαπούρα α)να μην προσβάλει την νοημοσύνη μας και β) να ενημερώνεται από την ιστοσελίδα μας (αν θεωρεί πολύτιμες τις ζωής τουλάχιστον των ασθενών) για την κατάσταση των υπόλοιπων νοσοκομείων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου