Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Γιατί αντιδρούν οι υπάλληλοι της Γ.Γραμματείας Καταναλωτή ?

Ποια συμφέροντα θίγονται από την μεταφορά τους στο "Εργασίας"?
Για πέμπτη ημέρα συνεχίστηκε η κατάληψη του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στην πλατεία Κάνιγγος, από τους εργαζόμενους του τομέα Εμπορίου, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας.
Το απόγευμα ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν την κατάληψη ,αλλά θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να αποφασίσουν νέες μορφές κινητοποιήσεων
Αυτή ήταν η "πολιτισμένη" εκδοχή που δημοσιεύτηκε στα ΜΜΕ. Δείτε όμως την πραγματικότητα, για να καταλάβετε πως λειτουργεί ένα Υπουργείο που υποτίθεται ότι είναι ο φύλακας και προστάτης των καταναλωτών και Κέρβερος των λωποδυτών που τους απειλούν.
Προηγούμενη Πέμπτη το πρωί (και μόνο από το Skai.g) ανακοινώνεται ότι οι υπάλληλοι πραγματοποιούν στάση Εργασίας μέχρι της 10:30 π.μ. σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "μεταφορά" της Γραμματείας στο "Εργασίας".
Η εργαζόμενοι αποκλείουν την μοναδική είσοδο στο κτίριο με ένα πλαστικό πανώ, που γράφει "Με τον νέο σχεδιασμό της Κυβέρνησης ο καταναλωτής μένει απροστάτευτος" ΟΣΥΠΑΝ.
Οι πολίτες που προσπαθούν να εισέλθουν, εμποδίζονται από "συνδικαλιστές" οι οποίοι με διαφορετικά επίπεδα ευγένειας η τσαμπουκά, πληροφορούν με τις ακόλουθες φράσεις.
1) Δεν υπάρχουν υπάλληλοι στα γραφεία. 2) Τι να κάνετε μέσα είναι μαύρο σκοτάδι. 3) Τα παράπονα στη Κατσέλη που κάνει διακοπές στην Ελβετία, 4) Συνεδριάζουν πάνω με τον υφυπουργό. Του είπαμε να μας απαντήσει στα αιτήματά μας να τελειώνουμε. Δεν το΄κανε , να. 5) Σε λίγο θά χει τελειώσει η κατάληψη. 6) Ο διπλανός συνδικαλιστής , διορθώνει λέγοντας "το ίδιο θα κάνουμε κι αύριο".7) Καλύτερα ελάτε από Δευτέρα.
Στα παράπονα των πολιτών που έχαναν την μέρα τους και μερικοί όσο περίμεναν πλήρωνα το πάρκινγκ "πολλά " ευρώ την ώρα, απαντούσαν ότι "το αποφάσισαν ξαφνικά το πρωί της ίδια μέρας να απέχουν". Άλλοι λένε ότι απεργούν. Ένα ηγετικό μέλος μας παρηγορεί λέγοντας ότι αυτή η ταλαιπωρία που προκαλούν οι συνάδελφοί του είναι λίγο. Αυτός προσπαθεί να τους μαζέψει να ξηλώσουν πλακάκια....
Κι ενώ βεβαιώνουν τους αγανακτισμένους πολίτες (που εκλιπαρούν να ανέβουν για μια στιγμή) ότι δεν υπάρχει κανένας υπάλληλος στα γραφεία, γιατί είναι όλοι στο σαλόνι, αυτοί βλέπουν τους υπαλλήλους να αναχωρούν κατά ομάδες πηδώντας το πανό. Οι ελάχιστοι που επέστρεψαν λίγο πριν το σχόλασμα, κρατούσαν τις τσάντες με ψώνια από καλά καταστήματα. Μια κυρία (του υπουργείου) δήλωσε ειρωνικά ότι πάει να πληρώσει τους λογαριασμούς της...
Είναι αντιληπτό ότι η κατάσταση ήταν η ίδια, τις επόμενες μέρες. Οι "αγωνιστές" της Πλατείας Κάνιγγος, αντιδρώντας στα σχεδιασμό της κυβέρνησης , ακύρωσαν ένα σημαντικό ελεγκτικό μηχανισμό του Κράτους. Κι όλα αυτά για το καλό των καταναλωτών! Πληρώθηκαν άραγε τις μέρες που έκλεισαν την Γραμματεία? Οι συνδικαλιστές δήλωσαν πως όχι. Το ερευνούμαι (αφού είναι και δικά μας χρήματα).
Στη συνέχεια θα δούμε αν αυτοί οι κύριοι είναι πραγματικά με το μέρος μας, και τι έκαναν για να μας προστατέψουν το τελευταίο διάστημα.
Κρίνοντας από την δράση τους, η την αδράνειά τους, στην απάτη που ακούει στο όνομα Εξοικονομητές Ηλεκτρικής Ενέργειας (economizer), αντιλαμβάνεστε ,για ποιων τα συμφέροντα ενδιαφέρονται. Δείτε την συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου